Sirogojno
Rezervišite po najpovoljnijoj ceni!
Odraslih
Dece

Ukoliko imate želju da se, makar na jedan dan, preselite u prošlost ovih krajeva i osetite kako su živeli naši preci krajem 19.veka, onda je ovaj izlet prava prilika za to. Muzej pod otvorenim nebom nazvan ’’Staro selo’’, nalazi se na samo 30 kilometara od Zlatibora. Izgradnja je započeta još 1980.godine angažovanjem organizacije domaće radinosti iz Sirogojna, a čitav kompleks zaštićen je kao kulturno dobro- spomenik kulture od izuzetnog značaja.

Muzej pokazuje seoski život jedne porodice, autentično pokućstvo i unutrašnje uređenje, način privređivanja i organizacije, narodno graditeljstvo, tipove pomoćnih objekata, običaje i narodno stvaralaštvo ovog kraja. Posetioci se mogu upoznati i sa starim zanatima kao što su grnčarstvo, kačarstvo, tesarstvo, itd.

Naravno, ovaj kraj postao je poznat i po autentičnim i nadaleko čuvenim vunenim džemprima, pa možete iskoristiti priliku i kupiti neki od njih ili  posetiti i Muzej pletilja. Sirogojno je i mesto odlične hrane i tradicionalne domaće kuhinje. Preporučujemo da probate neki od lokalnih specijaliteta u jednom od restorana.

Sirogojno 460
Sirogojno 461
Sirogojno 462
Sirogojno 463
Sirogojno