Drvengrad na Mokroj Gori

Drvengrad na Mokroj Gori

ZLATIBOR

Rezervišite po najpovoljnijoj ceni!
Odraslih
Dece

Ako želite da vidite kako je snimanje jednog filma dovelo do ideje da se stvori jedinstven kulturno-turistički kompleks, obavezno odvojite jedan dan da posetite Drvengrad. Ovo etno selo nastalo je nakon snimanja filma ’’Život je čudo’’, kada je naš slavni reditelj Emir Kusturica došao na ideju da spoji tradiciju i savremenu kulturu na mestu koje svojom lepotom inspiriše. Cilj je bio stvoriti savršeno mesto za život van uobičajene urbane svakodnevnice, a sve u dodiru sa priroodom i tradicijom.

Drvengrad je nastao na padinama Mećavnika, u sklopu parka prirode ’’Šargan-Mokra Gora’’ koji obuhvata površinu od skoro 11.000 hektara i koji je pod zaštitom države. Etno selo je nastalo premeštanjem i restauracijom starih i napuštenih planinskih brvnara, od kojih su neke stare i preko sto godina.

Posetite crkvu posvećenu Svetom Savi, prošetajte se trgom Dijega Armanda Maradone, pogledajte projekciju u bioskopu ’’Stenli Kjubrik’’ ili probajte kolače u poslastičarnici ’’Kod Ćorkana’’. Posetite biblioteku ’’Meša Selimović’’ i ručajte u nacionalnom restoranu ’’Lotika’’. U okviru kompleksa postoje još i sportski centar, konak za prenoćište i studio. Drvengrad je danas mesto mnogih kulurnih zbivanja i mesto na koje rado svraćaju velikani svetskog filmskog stvaralaštva i druge poznate ličnosti.

Drvengrad na Mokroj Gori 434
Drvengrad na Mokroj Gori 435
Drvengrad na Mokroj Gori 436
Drvengrad na Mokroj Gori 438
Drvengrad na Mokroj Gori